We zijn diverse projecten gestart om de natuur een handje te helpen.

Sloot Safari 4 Mei 2019

Op 4 mei 2019 organiseren we als Stichting in Spaarnwoude een Sloot Safari. Met kinderen van 3 tot 12 gaan we in de sloten van Spaarnwoude schepnetten naar visjes en andere beestjes.

De Safari is van 10:00 tot 12:00 uur en we beginnen en eindigen op de parkeerplaats Uitzichtheuvel Oost aan de Heuvelweg in Velsen-Zuid. U kunt een kind alleen onder begeleiding laten deelnemen. Opgeven kan via onze facebook pagina.

We zullen op meerdere plekken scheppen en de diertjes tellen die we vangen. Hiermee verrichten we metingen die we doorgeven op de website www.waterdiertjes.nl. en daarmee bijdragen aan onderzoek naar waterkwaliteit.

Bron: www.onswater.nl

Bijenproject

Bijenprojecten

Voor de bevordering van de bestuiving en bio diverse ontwikkeling in Spaarnwoude Buitenhuizen zijn twee projecten opgezet.

  • Het eerste project is gericht op de imkerbijen
  • Het tweede project is gericht op de wilde solitaire bijen

Een derde project is in voorbereiding. Wij willen een bijenlint laten ontstaan, mogelijk in samenwerking met andere belanghebbende partijen. Dat is weggezet voor 2019.
Lees verder

Nestkasten uilen

Bosuilenproject

Stichting Natuurlijk Spaarnwoude is gestart met het maken en verspreiden van nestkasten voor Bosuilen in het gebied. Begin november 2016 ging de eerste kast de boom in. De twee overige kasten hebben ook een plaats gekregen. De toeloop van uilen valt echter tegen. Ze worden ook door ons niet meer gehoord in tegenstelling tot voorgaande jaren. Er is nu nog geen reden om meer kasten te plaatsen.

Vleermuizen

Update februari 2018: Wij zijn er niet in geslaagd om voldoende middelen te verzamelen om dit onderzoek te kunnen bekostigen. Opgeven doen we niet, maar het zal een jaar later opnieuw bekeken worden.

Lees verder